Ohana Esapi de Criança Natural Santfeliunç


Espai de criança per a nens de 2 a 6 anys i les seves families on compartir l’espai professionals, nens i families, on els nens juguen i aprenen en concordancia amb el tipus d’acompanyament que reben a la seva propia casa. A l’espai també es duran a terme activitats périodiques en forma de tallers, xerrades, formacions,....

Significat de la paraula Ohana: En la cultura hawaiana Ohana significa família i la família mai t'abandona ni t'oblida, incloent parents de sang, adoptats o intencionals. S'emfatitza en què la família estan lligats junts i els membres han de cooperar i recordar entre si. Així doncs, la família hawaiana o'ohana pot consistir en membres apreciats que no formin part del que típicament es coneix com a família. Un grup sencer d'amics íntims també pot ser la seva pròpia ohana si viuen juntsDescripció de l’activitat

Ohana, és un projecte amb el que volem crear un espai de criança per a nens/es de 2 a 6 anys i les seves families, on puguin formar part important de l’acompanyament als seus fills.

El nostre espai es basaría en la pedagogía no-directiva.

Creiem fermament en la capacitat innata del èsser humà de desenvolupar
les seves potencialitats. Es a dir, tots els nens/es naixem amb la capacitat i
ganes d’aprendre i en la petita infancia encara és  més important, ja que tenen tot per descubrir i la manera de fer-ho és molt important per la seva adultessa. El
nostre desitg és crear un espai on les premises bàsiques per acompañar
els  més petits són: el respecte, l’empatía, l’amor. Ja que creiem que són el
pilar més important per que els nens/es creixin en llibertat i amb les seves
propies necessitats e inquituds per tal de que siguin protagonistes del seu
aprenentatge i l’adult un facilitador vers els espais, materials i convivència.

En aquest moment creiem que és important poder oferir un espai
d’aquest tipus ja que la societat esta canviant, pel que la manera d’educar
els nostres fills/es també. D’aquest manera es pot oferir una alternativa al
metóde tradicional que a més a Sant feliu no podem trovar enlloc i en
canvi en les ciutats de les rodalies si.

L’activitat que volem dur a terme en un primer lloc i com a activitat principal és la  d’acompanyament a nen/es de 2 a 6 anys i les seves families, amb un volum de nens amb el que puguin ser observats i acompanyats d’una manera propera, respectuosa i amorosa, el ratio per adult sería de 5 nens. L’horari que volem ofertar és de dilluns a divendres de 8:30 hores del matí a 14:30 hores del migdia on les mares/pares/tutors legals poden acompanyar els seus fills en l’espai o bé, les families que ho necessitin, deixar els seus fills al càrrec dels acompanyants que hi ha a l’espai.

Com a activitats complementaries dins del mateix espai seria la d’ofertar una serie de tallers/cursos/formacions/xerrades sobre criança i educació per a les families..

Com a proposta d’activitats complementaries serien:

  • Diveraprendiendo proposa tallers a partir de l'expressió creativa, les arts plàstiques, música i manualitats.

  • Xerrades sobre criança respectuosa. Es tractaria de realitzar una série de tertulies impartides per profesionals en diferents sectors de la criança per tal de orientar/informar sobre temes d’interes per a les families. Per exemple, xerrades sobre porteig, control d’esfinters, acompanyament emocional, alimentació.

  • Espai de criança. Operturar de l’espai en un horari de tarda on puguin assistir families amb nens d’ 1 a 6 anys,  bé de forma fixa o espòradica, a compartir un espai de joc amb els seus fills en un espai adaptat evolutivament a l’edat dels petits amb ambient tranquil i relaxat.
   


Descripció del servei

Es tracta d’un espai lliure, actiu, viu on el més important és el nen i el seu desenvolupament, pel que és molt important el lloc lliure, no dirigit.


  • Dia a dia matinals: El dia a dia estarà marcat per les rutines d’alimentació e higiene.
  El joc dels nens serà totalment lliure on l’adult acompanyant ha d’estar molt present en la seva observació per tal de reconeixer el perìode sensible de cada nen, quin és el seu interes, quin aprenentatge el portar a jugar amb uns determinats materials per tal de poder preparar, rotar,modificar els materials de joc perque siguin atractius per als més petits.

  • Projectes: Amb els nens més grans, 4, 5 i 6 anys es faran propostes de temes que els resultin interesants per tal de profunditzar i fer un treball d’investigació i recercar en grup. D’aquesta manera l’interes surt de cada nen i es treballen aspectes transversals com la col.laboració, el treball en equip, cooperació, i on la informació la cerquen els propis nens i on l’adult només orienta i facilita eines.

  • Proposta: Dos dies a la setmana es faran propostes d’experimentació i creativitat.
        La proposta d’experimentació tracta de facilitar materials per tal d’estimular        els sentits tocant, olorant,observant, escoltant. L’activitat és totalment voluntaria i lliure.
           La proposta de creativitat tracta de que els nens s’expressin a travès de les manualitats, pintura, dibuix mitjançant diferents tècniques i material

  • Espai de moviment: Una part important dels nens a la primera infancia és el moviment, pel que oferirem una part del nostre espai a la motricitat on podran trobar teles, rampes, moduls, escales, túnels, aros, etc.


  • Tallers per a families: La criança i educació dels fills sempre té inseguretats, dubtes,... pel que volem oferir una sèrie de xerrades informatives en diferents temes educatius juntament amb professionals per aclarir, formar e informar sobre les inquietuds que puguin tenir les families. 


Wendy Maichel
Director en DiverAprendiendo Tallers Creatius per a Nens i Nenes

Des de 2010 continuo treballant en el sector creatiu en tots els seus colors i expressions, dirigint la meva experiència i estudis al sector nens i famílies.
CREC tallers d'expressió creativa en centres públics i privats, durant el curs escolar treballant com a extra-escolars i laborals. Durant les vacances ofereixo els Divercasals. El fil conductor és l'expressió artística mitjançant el joc .
Faig festes infantils personalitzades.
(ANNEX 2)
Més info:

https://www.youtube.com/channel/UCdUeovyeSjtthFEZ_Te-Bdg Miriam Ruf
Coordinadora Esapai de Crianca Ohana

Formació reglada de Técnica en educació infantil l’any 2006 amb formació no reglada  en introducció a l’educació viva (45 h) i pedagogia montessori ( 30h).
Amb experiència en llars d’infants públiques i privades desde l’any 2006.
Desde l’any 2013 treballo en un projecte propi relacionat amb l’educació respectuosa, “la meva cangur” el qual en l’actualitat funciona al 100% del seu rendiment.
(ANNEX 3)


  •  

No hay comentarios:

Publicar un comentario